Venkelquiche
Ingredienten (4 pers):
- 5 plakjes deeg voor hartige taart
- 2 venkelknollen
- 1 blik artisjokharten (400 gr), grof gesneden.
- 200 gr brie 60+ (in plakken, AH Basic)
- 3 eieren
- 200 ml slagroom
- 2 el gedroogde dragon
- 75 gr gezouten cashewnoten
- quichevorm (Ø 24 cm)
- keukenmachine
Bereiding
Stap 1:
Verwarm de oven op 180 graden.
Bekleed de quichevorm met de plakjes deeg
Stap 2:
Verwijder de groene stelen en de onderkant van de venkelknollen. Snijd de venkelknollen met de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Verdeel 3/4 van de plakjes met de artisjokharten en brie over de quichevorm. Houd de rest van de venkelplakjes apart.
Stap 3:
Klop de eieren los met de slagroom, dragon, peper en eventueel zout. Schenk het mengsel in de quichevorm. verdeel de achtergehouden venkelplakjes erover.
Stap 4:
Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek na 45 min. af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
Neem uit de oven en laat 15 min. staan.
Stap 5:
Rooster ondertussen de cashewnoten 2 min. in een pan zonder olie of boter (Let op dat het niet verbrandt, kan snel gaan!) Laat afkoelen op een bord.
Bestrooi de quiche voor het serveren met de cashewnoten.
Eet smakelijk!
Bron recept: Allerhande
Wijntip: Dumanet Viognier
