Wijn&Spijs Advies

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws, nieuwe wijnen en lekkere recepten?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en mis niets!

Waarom wijn en spijs advies

Een diner is pas echt af als er een mooie wijn bij wordt geserveerd. Uiteraard is het voor de wijnkeuze belangrijk wat het hoofdingredient in een gerecht is. 

Maar niet alleen het hoofdbestanddeel van het gerecht bepaalt welke wijn het gaat begeleiden. Sauzen en groenten zijn evenzo belangrijk. Kruiden in een gerecht kunnen bepalend zijn voor de wijnkeuze, denk hierbij aan kerrie, bassilicum, tijm of anijs. Ook het mondgevoel van een gerecht is belangrijk. Een oester geeft bijvoorbeeld een ander mondgevoel dan een zalmhaasje. De bereiding van het gerecht is ook niet onbelangrijk. Is de zalm gegrild, gebakken of gerookt.

Wijn en gerecht dienen dienen elkaar te respecteren, maar het is juist nóg mooier wanneer ze elkaar gaan versterken! Zo zorgen de vetten in een entrecote dat de tannines in de wijn ‘smelten’ en zijdezacht worden, waardoor onze smaakpapillen plotseling het fruit in de wijn gaan proeven! In een menu is het mooi wanneer er een opbouw in de volgorde van de wijnen zit.

Vraag vrijblijvend om een advies

Graag maak ik een wijnvoorstel, passend bij uw gerecht(en). Stuur uw complete menu (met zoveel mogelijk info qua bereiding en ingrediënten) naar info@roosendaalswijnhuis.nl en u ontvangt u binnen 48 uur een wijnvoorstel retour. Uiteraard is dit kosteloos en zonder enige verplichting. 

Bel voor meer informatie

Tel.: 0622 448 490

Assortiment

Aantrekkelijk assortiment van de allerbeste wijnen. Kijk hier >

N

Wijn&Spijs Advies

Vraag geheel gratis een wijn&spijs advies aan. Kijk hier >

Openingstijden

Alle dagen bereikbaar.