Pasta met kabeljauw en prei in pesto-roomsaus

Pasta met kabeljauw en prei in pesto-roomsaus

Ingredienten (2 pers):

160 g spaghetti (of andere pasta)
75 g groene pesto
150 ml kookroom
2 kabeljauwhaasjes (of kabeljauwfilet)
2 preien
Roomboter

Bereiding

Kook 160 g pasta naar keuze in circa 11-12 minuten al dente.

Snijd ondertussen 2 kleine preien in (halve) ringen. Verhit een flinke klont boter en bak de prei kort rondom aan. Doe het deksel op de pan en stoof de prei op matig vuur in circa 4-5 minuten zacht.

Voeg circa 75 g pesto toe aan het prei-mengsel samen met 150 ml (kook)room. Laat zachtjes koken terwijl je af en toe roert. Als het geheel te snel indikt voeg je wat extra room toe.

Bestrooi ondertussen 2 stukken kabeljauw rondom met zout en peper en bak aan beide zijden ongeveer 3-4 minuten tot de vis goudbruin is.

Giet de pasta af en meng met het prei-pestomengsel. Voeg naar smaak (grof) zeezout en/of peper toe. Serveer met de kabeljauw en eventueel een frisse salade.

Eet smakelijk!

Bron recept: Smaakmenutie

Bel voor meer informatie

Tel.: 0622 448 490

Assortiment

Aantrekkelijk assortiment van de allerbeste wijnen. Kijk hier >

N

Wijn&Spijs Advies

Vraag geheel gratis een wijn&spijs advies aan. Kijk hier >

Openingstijden

Alle dagen bereikbaar.