Maandgerecht April

Asperges op traditionele wijze:

Ingredienten (2 pers):

600 gr witte asperges
2 hard gekookte eieren
1  pakje met plakjes beenham (broodbeleg)
verse peterselie
peper en zout

Voor de botersaus:
100 gram roomboter
sap van een halve citroen

Bereiding

  1. Controleer allereerst of de asperges vers zijn. Dit doe je door ze langs elkaar heen te bewegen. Wanneer ze een knarsend/piepend geluid maken zijn ze vers. Laat ze vervolgens in hun geheel dertig minuten in koud water weken.
  2. Maak de asperges schoon. Dit doe je door met een dunschiller vanaf het kopje van de asperge het buitenste velletje weg te schillen. Draai de asperge iedere keer een stukje zodat je zeker weet dat je de volledige buitenste schil hebt verwijderd. Snijd vervolgens het houtachtige deel van de onderkant van de asperges, dit is vaak zo’n 2 – 2,5 centimeter.
  3. Breng ruim voldoende water aan de kook. Voeg vervolgens een beetje zout en een klontje boter aan het water toe. Leg de asperges in het water.  Kook de asperges 5 minuten op laag vuur. Draai het vuur uit en laat de asperges daarna nog enkele minuten met het deksel op de pan in het hete water nagaren. (De duur is afhankelijk van de dikte van de asperges. Houd voor asperges van ca. 1 cm zo’n 15 minuten aan. Je kunt de gaarheid controleren door een asperge dwars op een vork uit het water te halen. De asperge mag een beetje doorbuigen, maar moet veerkrachtig blijven).
  4. Verwarm vlak voordat de asperges gaar zijn de beenham kort in een koekenpan. Maak ondertussen de botersaus.
  5. Voor de botersaus: Snijd de roomboter in blokjes. Verwarm een kleine saus- of koekepan. Doe de roomboter erbij en laat smelten. Schenk citroensap naar smaak bij en klop het met een garde erdoor totdat je een egale botersaus hebt.
  6. Haal de asperges voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en leg ze op het bord. Snijd de eieren in parten en leg deze ernaast. Drapeer de warme ham over de asperges en giet een lepel botersaus over de asperges. Strooi het geheel af met verse of gedroogde peterselie.

 

Wijntip:

Bauer Weissburgunder
of Bauer Riesling Kabinett Trocken

Bel voor meer informatie

Tel.: 0622 448 490

Assortiment

Aantrekkelijk assortiment van de allerbeste wijnen. Kijk hier >

N

Wijn&Spijs Advies

Vraag geheel gratis een wijn&spijs advies aan. Kijk hier >

Openingstijden

Alle dagen bereikbaar.