Kabeljauw met notenpesto

Kabeljauw met notenpesto

Ingredienten (4 pers):

50 gr notenmengeling (hazelnoten, walnoten cashewnoten)
50 gr gekookte kastanjes (indien beschikbaar)
100 gr magere Griekse yoghurt
zout en peper
600 gram kabeljauw
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels broodkruim

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr
  2. Hak of maal de notenmix met de kastanjes grof.
  3. Meng de notenmix met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout
  4. Smeer de bakplaat of ovenschaal in met olijfolie.
  5. Smeer een laagje notenpesto op de kabeljauw. Smeer wat olijfolie op de pesto en bestrooi met broodkruim.
  6. Leg de kabeljauw op de ovenschaal.
  7. Plaats de schaal 15 a 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Zet in de laatste minuten eventueel de gril aan om de korst een lichtbruin kleurtje te geven.
  9. Eet smakelijk!

     

    Bron recept: Winelife magazine

Wijntip:

De Wetshof Estate Chardonnay Sur Lie

Chardonnay kan bij veel soorten vis geserveerd worden. Deze Chardonnay van De Wetshof heeft een fris en tegelijk romig karakter, een perfecte match met de Griekse yoghurt. Als kers op de taart smelt het notige in de wijn mooi samen met de noten van de pesto!

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.