Gewokte mosselen

Gewokte mosselen

Ingredienten (2 pers):

2 kg mosselen
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
een klein bosje platte peterselie
1 zakje mosselkruiden
sausjes naar smaak

Mosselen worden vaak gekookt in wijn of in bier. Je kunt je afvragen of de smaak van de wijn/bier dan in de mosselen gaat zitten of andersom. Mosselen hebben voldoende vocht van zichzelf om te kunnen worden bereid. Probeer dit recept eens en oordeel zelf.

Bereiding

  1. Was de mosselen op de gebruikelijke wijze.
  2. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
  3. Snijd de peterselie grof.
  4. Verhit wat olie in de wok en fruit de uitjes en de knoflook aan.
  5. Voeg de mosselen en de mosselkruiden toe en wok op hoog vuur totdat de mosselen voldoende open staan en gaar zijn.
  6. Strooi net voor het serveren wat grof gesneden peterselie over de mosselen
  7. Serveer met stokbrood of friet.

Eet smakelijk!

Wijntip: Spier Chardonnay Pinot ‘Noir Signature’

Een heerlijk frisse rosé met voldoende spanning om de wisseling van (zilte) smaken aan te kunnen.

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.