Gewokte mosselen
Ingredienten (2 pers):
2 kg mosselen
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
een klein bosje platte peterselie
1 zakje mosselkruiden
sausjes naar smaak
Mosselen worden vaak gekookt in wijn of in bier. Je kunt je afvragen of de smaak van de wijn/bier dan in de mosselen gaat zitten of andersom. Mosselen hebben voldoende vocht van zichzelf om te kunnen worden bereid. Probeer dit recept eens en oordeel zelf.
Bereiding
- Was de mosselen op de gebruikelijke wijze.
- Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
- Snijd de peterselie grof.
- Verhit wat olie in de wok en fruit de uitjes en de knoflook aan.
- Voeg de mosselen en de mosselkruiden toe en wok op hoog vuur totdat de mosselen voldoende open staan en gaar zijn.
- Strooi net voor het serveren wat grof gesneden peterselie over de mosselen
- Serveer met stokbrood of friet.
Eet smakelijk!
Wijntip: Spier Chardonnay Pinot ‘Noir Signature’
Een heerlijk frisse rosé met voldoende spanning om de wisseling van (zilte) smaken aan te kunnen.
