Chili Con Carne Texas-style
Ingredienten (2 pers):
- 500 gram sucadelappen in blokjes
- 2 eetlepels olie
- 50 gram boter
- 2 uien fijngesnipperd
- 100 gram magere spekblokjes
- 1 eetlepel verse oregano, fijngeknipt
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 theelepels komijnpoeder
- 3 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1/2 rode Spaanse peper, fijngehakt.
- 1 rode paprika in stukjes
- 200 ml runderbouillon, van tablet
- 1 grote pot kidneybonen (uitlekgewicht 500 gram)
Dit recept is oorspronkelijk afkomstig uit Texas. Geen standaard chili con carne met gehakt, maar met stukjes rundvlees.
Een kruidig gerecht vraagt om een kruidige wijn. Negroamaro Salento van Cupertinum is zo’n wijn. Als je geluk hebt is er na het eten nog een glaasje over en kun je nog heerlijk nagenieten!
Bereiding
Stap 1:
Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit in een braadpan helft van olie en boter. Bak het vlees, in gedeelten, rondom bruin en schep uit de pan. Bak het in achtergebleven bakvet uien en spekblokjes in ca. 3 minuten goudbruin. Toevoegen: vleesblokjes, oregano, tomatenblokjes, komijn, knoflook, Spaanse peper en bouillon. Laat het vlees zachtjes in 1 ½ uur gaarstoven (bij voorkeur in een gietijzeren braadpan in de oven op 115 graden).
Stap 2:
Laat ondertussen de bruine bonen uitlekken. Schep rode paprika en bonen door het vleesmengsel. Stoof nog 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3:
Serveer met basmatirijst.
Eet smakelijk!
Bron recept: I love food & wine
Wijntip: Cupertinum Negroamaro Salento