Champignonrisotto met gegrilde entrecote

Champignonrisotto met gegrilde entrecote:

Ingredienten (2 pers):

175 gr risottorijst
500 ml water
1  bouillonblokje voor paddenstoelenbouillon
1 bosje peterselie
2 sjallotjes
400 gram champignons
5 teentjes knoflook
75 gram geraspte parmezaanse kaas
2 stuks entrecote
olijfolie
zout (tot poeder gevijzelde ‘Falksalt’ is heerlijk!)
peper 
olijfolie
scheutje witte wijn

Bereiding

  1. Haal de entrecote uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn.
  3. Snijd de champignons in plakjes of blokjes.
  4. Breng 500 ml water aan de kook en los het bouillonblokje hier in op.
  5. Verwarm in een andere pan een flinke scheut olijfolie en zweet hierin de helft van de sjalotjes en de helft van de knoflook aan. Voeg hier de risottorijst bij en laat even mee opwarmen tot glazig. Blus af met een flinke scheut witte wijn en roer het geheel door.
  6. Als bijna alle wijn is opgenomen voeg je in één keer (!) alle bouillon bij, even goed roeren, deksel op de pan en ca. 20-25 min zachtjes laten pruttelen. 
  7. Verwarm in een koekepan een scheut olijfolie en bak de rest van de sjalotjes en de knoflook aan. Voeg de gesneden champignons bij en bak ze een minuut of 10 mee. Houd dit op laag vuur warm.
  8. Laat een grilpan op hoog vuur superheet worden.
  9. Smeer de entrecots aan beide zijden in met wat olijfolie en zout.
  10. Bak de entrecots in de grilpan op hoog vuur aan beide zijden ca. 1,5 minuut. Haal ze er uit, peper ze aan beide zijden, wikkel in aluminium folie en laat ze 5 a 10 minuten op een snijplank rusten (een houten of kunststof snijplank isoleert en trekt de warmte niet uit het vlees).
  11. Snijd de peterselie fijn
  12. Controleer de risottorijst op gaarheid. Als er nog te veel vocht in zit, even zonder deksel goed doorroeren.
  13. Voeg aan de risotto een flinke klont boter toe. Als deze helemaal is gesmolten, de geraspte kaas, peterselie en de gebakken champignons toevoegen en goed doorroeren.
  14. Leg een paar flinke scheppen risotto in het midden van een voorverwarmd bord. Snijd de entrecotes in mooie tranches en leg op de risotto. Versier het geheel eventueel met wat overgebleven peterselie.
  15. Eet smakelijk!

Wijntip:

Bauer Spätburgunder Trocken**

De wijn is zalvend zacht. Twee jaar houtrijping heeft hem een heerlijke robuustheid gegeven. Fantastisch bij het gegrilde vlees!

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.