Witte asperges in bechamelsaus
Ingredienten (4 pers):
12 asperges
8 plakken schouderham
40 gram roomboter
40 gram bloem
500 ml melk
150 ml witte wijn
3 takjes verse peterselie
200 gram gruyère kaas geraspt
peper / zout
nootmuskaat – zelf draaien met molentje
Bereiding
Stap 1:
Schil de asperges en snijd de kontjes eraf. Bewaar de schillen en kontjes voor een aspergesoepje in een plastic zakje in de vriezer.
Stap 2:
Verwarm je oven voor op 200 graden.
Stap 3:
Rol twee plakjes ham om 3 asperges heen en leg deze aspergepakketjes in de gietijzeren pan.
Stap 4:
Neem een sauspan erbij en smelt hierin eerst de boter, voeg dan de bloem toe en bak deze kort even mee. Giet langzaam en al roerend de melk erbij.
Stap 5:
Breng de saus op smaak met peper en vers gemalen nootmuskaat. Voeg de geraspte gruyere toe en roer tot de saus een lekkere lobbige consistentie heeft.
Stap 6:
Giet de saus over de aspergepakketjes en giet er de witte wijn bij. Deksel op de pan en dan 35 minuten in de oven.
Stap 7:
Haal het deksel van de pan en laat nog een 5 tot 10 minuutjes in de oven staan zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt.
Stap 8:
Strooi wat gehakte peterselie erop en wat peper en serveer gelijk.
Lekker met een puree of gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Bron recept: Heerlijke Happen
Wijntip: Bauer Riesling Kabinett Trocken
