Varkenshaas met paprika en pesto
Ingredienten (2 pers):
- 1 grote varkenshaas
- 3 rode paprika’s
- 4 teentjes knoflook
- 1 potje pesto
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Haal de varkenshaas een half uur tevoren uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op grilstand en 220 °C.
Was de paprika’s en snijd ze in grove stukken.
Hak de knoflook fijn.
Doe de paprika in een ovenschaal, voeg een paar scheuten olijfolie, peper en zout toe en hussel door elkaar.
Zet de schaal onder de gril.
Voeg na 15 minuten de knoflook aan de paprika toe, hussel het door elkaar en zet de schaal terug onder de gril.
Hussel na nog eens 15 minuten de paprika weer door elkaar, zet de oven van de grilstand af op normale warmte 220 °C, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet nog eens 15 minuten in de oven.
Bestrooi ondertussen de varkenshaas rondom met peper en zout. Verwarm boter in een braad- of koekenpan en bak de varkenshaas aan elke zijde 2 minuten aan. Zet het vuur daarna laag laat de varkenshaas aan beide zijden 5 minuten zachtjes sudderen. Wikkel de varkenshaas daarna in aluminiumfolie en laat 10 minuten op een houten of kunststof snijplank rusten.
Zet de bakpan op hoog vuur, voeg een klein beetje water toe en schraap de aanbaksels los. Zet het vuur uit en voeg 2 eetlepels pesto toe. roer het even door de pan, zodat het opwarmt.
Snijd de varkenshaas in grote stukken. Voeg deze bij de paprika en voeg ook de warme pesto toe. Serveer direct.
Heerlijk met gebakken aardappeltjes.
Eet smakelijk!
Wijntip: Tinto Vale da Calada
