Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara:

Ingredienten ( 4 pers):

400 gr verse spaghetti
2 eieren
2  eierdooiers
60 gr (verse) geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
30 gr boter
2 teentjes knoflook
200 gr pancetta
peper & zout

De Italiaanse keuken onderscheidt zich vaak door zijn eenvoud. Hier weet men vaak met een paar simpele ingrediënten een fantastisch gerecht op tafel te zetten. Dit geldt zeker voor dit gerecht. Een Italiaans wijntje erbij en je hebt een fantastische combi! In september 2018 bezochten we Cascina Sant’Eufemia. We kregen er de Nebbiolo d’Alba te proeven. Wat een fantastische wijn! Die moést mee naar Nederland! Maak er onderstaand gerecht bij en Geniet!

Bereiding

Kook de spaghetti al dente in een pan met ruim kokend water en een snufje zout.
Kluts ondertussen in een kom de eieren met de eidooiers en de parmezaanse kaas.
Breng dit mengsel op smaak met wat peper en zout.
Snijd de pancetta in dunne reepjes.
Verhit de olijfolie met de boter in een pan.
Kneus de knoflookteentje met de bolle kant van een lepel en doe ze samen met de pancettareepjes in de pan.
Bak tot de pancetta krokant is. Verwijder vervolgens de knoflook.
Voeg de uitgelekte spaghetti toe aan de pancettareepjes.
Roer alles goed door en haal de pan dan van het vuur.
Roer het eimengsel er door en serveer meteen.

Ingredienten ( 4 pers):

400 gr verse spaghetti
2 eieren
2  eierdooiers
60 gr (verse) geraspte parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
30 gr boter
2 teentjes knoflook
200 gr pancetta
peper & zout

De waardering van roosendaalswijnhuis.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 4 reviews.
Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.