Runderhaas met spek, rode portsaus en gebraiseerde witlof

Runderhaas met spek, rode portsaus en gebraiseerde witlof

Ingredienten (2 pers):

  • 2 mooie stukken runderhaas
  • 1 ons ontbijtspek
  • 350 ml vleesfond
  • 1/2 fles port
  • peper en zout
  • 4 kleine stronkjes witlof
  • 125 gr gruyère
  • een paar takjes tijm

Bereiding

Bestrooi beide zijden van de runderhaas met peper en zout en bak ze aan beide kanten aan in hete boter. Leg ze op een bakplaat en laat ze minimaal 30 minuten rusten.
Doe de rode port in de bakpan en kook dit tot de helft in. Voeg daarna de fond toe en laat dit weer tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Snijd de witlofjes door de helft en verwijder de kern. Zet een grote pan (alle witlofjes moeten op de bodem kunnen liggen) op het vuur en smelt hierin de boter. Bak de witlofjes met de bolle kant naar onder aan en bestrooi ze met peper en zout. Draai ze (met twee vorken) om zodra ze aan de onderkant bruin beginnen te worden. Bestrooi ook deze kant met peper en zout. Bak ook deze kant even aan. Giet een scheutje water in de pan zodat de witlofjes niet droog bakken. Zet het vuur laag, bedek ze met bakpapier en stop ze aan de zijkant in (als een deken). Doe het deksel op de pan en laat ze in ca. 25 min gaar sudderen.
Rasp ondertussen de kaas.
Verwarm de oven op 200 graden.
Omwikkel intussen de biefstukjes met de plakjes spek. Zorg dat de spek er strak omheen zit. Leg ze terug op de bakplaat.
Als de witlofjes gaar zijn, haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken in een vergiet.
Warm de runderhaas ongeveer 5 minuten op in de oven.
Leg de witlofjes in een ovenschaal, bestrooi met de geraspte kaas en zet even onder de gril.
Haal de runderhaasjes uit de oven, snijd ze doormidden en leg op elk bord twee helften met de snijkant naar boven. Decoreer met een takje tijm. Leg op elk bord een paar witlofstronkjes. Giet op elk bord een lepeltje saus.
Serveer met gebakken aardappelen of frites.

Eet smakelijk!

Wijntip: Altocedro Vago Rojo

 

Bel voor meer informatie

Tel.: 0622 448 490

Assortiment

Aantrekkelijk assortiment van de allerbeste wijnen. Kijk hier >

N

Wijn&Spijs Advies

Vraag geheel gratis een wijn&spijs advies aan. Kijk hier >

Openingstijden

Alle dagen bereikbaar.