Goulash met 3 kleuren paprika

Goulash met 3 kleuren paprika

Ingredienten (4 pers):

  • 700 gr goulashvlees, in blokjes
  • 2 el bloem
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika, in blokjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • 300 ml rundvleesbouillon
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 tl karwijzaad

Bereiding

Stap 1:
Haal het goulashvlees door de bloem. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak het vlees bruin.

Stap 2:
Voeg de ui, de paprika en paprikapoeder toe en bak deze even mee. De tomatenpuree gaat erbij en wordt kort meegebakken

Stap 3:
Voeg de bouillon toe met de tijm, laurier en karwijzaad en laat het geheel 2,5 uur sudderen op laag vuur.
Optie: Zet het gerecht in een gietijzeren braadpan in een voorverwarmde oven (125 gr) gedurende 2,5 uur)

Stap 4:
Haal het deksel van de pan en laat de goulash nog 20 minuten inkoken of totdat de gewenste dikte is bereikt.

Stap 5:
Serveer de goulash met zilvervliesrijst

Eet smakelijk!

Bron recept: vereniging van keurslagers

Wijntip: Palazzo Maffei Amarone della Valpolicella

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.