Goulash met 3 kleuren paprika
Ingredienten (4 pers):
- 700 gr goulashvlees, in blokjes
- 2 el bloem
- 1 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika, in blokjes
- 70 gr tomatenpuree
- 300 ml rundvleesbouillon
- 2 tl gerookte paprikapoeder
- 2 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 2 tl karwijzaad
Bereiding
Stap 1:
Haal het goulashvlees door de bloem. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak het vlees bruin.
Stap 2:
Voeg de ui, de paprika en paprikapoeder toe en bak deze even mee. De tomatenpuree gaat erbij en wordt kort meegebakken
Stap 3:
Voeg de bouillon toe met de tijm, laurier en karwijzaad en laat het geheel 2,5 uur sudderen op laag vuur.
Optie: Zet het gerecht in een gietijzeren braadpan in een voorverwarmde oven (125 gr) gedurende 2,5 uur)
Stap 4:
Haal het deksel van de pan en laat de goulash nog 20 minuten inkoken of totdat de gewenste dikte is bereikt.
Stap 5:
Serveer de goulash met zilvervliesrijst
Eet smakelijk!
Bron recept: vereniging van keurslagers