Gerookte makreelfilets met verse peper:
Ingredienten:
6 makreelfilets
100 gr zout
2 liter water
verse zwarte peper
Overige benodigdheden:
rooksnippers (bij voorkeur beukenhout)
Bereiding
- Los het zout op in het water
- Laat de makreelfilets ongeveer 1,5 uur in de pekel weken.
- Bereid de bbq voor om te roken op ongeveer 100 graden.
- Haal na 1,5 uur de makreel uit de pekel, dep droog en bestrooi met versgemalen peper.
- Rook de makreelfilets op de indirecte zijde van de bbq met het deksel gesloten.
- Na ongeveer 30 min. zijn de makreelfilets gaar.
- Eet lekker uit het vuistje, met brood of met frietjes. Een lekker wijntje erbij en geniet!
Bron recept: bbqproof.nl
Wijntip:
Quinta de Soalheiro Alvarinho Vinho Verde
Een heerlijk, frisse, ziltige, mineralige wijn.
