Gerookte makreelfilets met verse peper

Gerookte makreelfilets met verse peper:

Ingredienten:

6 makreelfilets
100 gr zout
2 liter water
verse zwarte peper

Overige benodigdheden:

rooksnippers (bij voorkeur beukenhout)

Bereiding

  1. Los het zout op in het water
  2. Laat de makreelfilets ongeveer 1,5 uur in de pekel weken.
  3. Bereid de bbq voor om te roken op ongeveer 100 graden.
  4. Haal na 1,5 uur de makreel uit de pekel, dep droog en bestrooi met versgemalen peper.
  5. Rook de makreelfilets op de indirecte zijde van de bbq met het deksel gesloten.
  6. Na ongeveer 30 min. zijn de makreelfilets gaar.
  7. Eet lekker uit het vuistje, met brood of met frietjes. Een lekker wijntje erbij en geniet!

Bron recept: bbqproof.nl

Wijntip:

Quinta de Soalheiro Alvarinho Vinho Verde

Een heerlijk, frisse, ziltige, mineralige wijn. 

Bel voor meer informatie

Tel.: 0622 448 490

Assortiment

Aantrekkelijk assortiment van de allerbeste wijnen. Kijk hier >

N

Wijn&Spijs Advies

Vraag geheel gratis een wijn&spijs advies aan. Kijk hier >

Openingstijden

Alle dagen bereikbaar.