Gegrilde aardappelen met zalm en venkel

Gegrilde aardappelen met zalm en venkel

Ingredienten (2 pers):

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 2 mooie stukken zalm
  • 1 grote of 2 kleine venkelknollen
  • klein bosje peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 25 gr boter
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • viskruiden
  • olijfolie
  • rasp van één citroen(schil)

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Verwijder het loof van de venkel en snijd ook in grove stukken.
Doe de aardappelen en venkel in een pan met water tot deze net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook dit 6 minuten.
Zet de oven aan op grilstand op 220 °C. Haal ondertussen de zalm uit de koeling om op temperatuur te laten komen.

Verwijder de schil van de knoflooktenen en hak in kleine stukken. Snijd de koude boter in kleine blokjes.

Als de aardappelen en venkel gekookt zijn, doe deze dan in een vergiet en laat ca. 1 minuut uitdampen en doe ze vervolgens in een ruime braadslede. Bestrooi met peper en ruim zout. besprenkel met olijfolie en hussel zodat alle aardappelen en venkel rondom zijn bedekt met olijfolie. Verspreid de boterblokjes er overheen. Zet de braadslede onder de gril.

Na een kwartier de gehakte knoflook toevoegen, het geheel omschudden en weer terug onder de gril zetten.
Bestrooi de zalm rondom met viskruiden.
Hak de peterselie grof.

Na weer een kwartier haal je de slede uit de oven en voeg je de geraspte kaas, citroenrasp en de gehakte peterselie toe. Het geheel wederom omhusselen. Leg de zalm bovenop de aardappelen. Zet de slede terug onder de gril.

Na weer een kwartier is het gerecht klaar en kun je opdienen. (In totaal heeft de slede nu 3 kwartier onder de gril gestaan).

Eet smakelijk!

Wijntip: Very Limoux Blanc Chardonnay

 

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.