Citroen-ricottacake met frambozenroom

Citroen-ricottacake met frambozenroom:

Ingredienten (8-10 pers):

240 g amandelmeel
75 g bloem, gezeefd
rasp en sap van 3 (bio)citroenen
300 g ricotta
225 g boter, op kamertemperatuur
250 g fijne kristalsuiker
6 eieren, gesplitst
250 ml crème fraîche
2-3 el poedersuiker
250 g frambozen*, de helft kleingesneden
Verder nodig: springvorm van Ø22 cm, ingevet, bodem bekleed met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe het amandelmeel, de bloem, het citroensap en de -rasp en de ricotta in een kom. Klop de boter en kristalsuiker in een andere kom met de mixer tot een licht en romig mengsel. Voeg de eierdooiers een voor een toe en klop goed na elke toevoeging. Voeg het ricotta-amandelmengsel toe en spatel het er luchtig door.
Klop in een schone kom de eiwitten tot stijve pieken. Schep eenderde van het eiwit door het ricottamengsel, zodat dit losser wordt, en spatel dan de rest er snel en luchtig door. Schep dit beslag in de vorm en bak het 1 uur, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt. Laat de cake eerst 10 min. afkoelen in de vorm, keer hem dan op een rooster en laat volledig afkoelen.
Meng in een kom de crème fraîche met de poedersuiker en spatel de kleingesneden frambozen er losjes door, zodat je een gemarmerd effect krijgt. Bestrijk de cake met de frambozenroom, garneer met de hele frambozen en serveer.

Bron recept: Delicious Magazine

Wijntip:

Boeri Ribota Moscato d’Asti

Een frisse, zoete en mousserende wijn, die heerlijk is bij cake of fruitdesserts.

Mijn winkelwagen
Je winkelwagen is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt.