Buikspek van de bbq in hoisinmarinade:
Ingredienten
1 kg buikspek, zonder zwoerd
2 el zonnebloem- of olijfolie
100 ml hoisinsaus
50 ml ketjap manis
2 tl knoflookpoeder
2 tl uipoeder
4 el donkerbruine basterdsuiker – of honing
1 el pimentón – gerookt paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
peper en zout
Bereiding
- Dep het buikspek droog met een vel keukenrol en snijd de vetzijde kruislings in.
- Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kommetje en roer dit goed door.
- Leg het vlees in een ziplockbag en schenk hier de marinade bij. Rits de zak dicht, kneed de marinade goed in het vlees en laat het buikspek een nacht in de koelkast marineren.
- Verwarm de barbecue de volgende dag volgens de indirecte methode voor. Zorg ervoor dat de temperatuur in de ketel op zo’n 150°C ligt.
- Leg het gemarineerde stuk buikspek indirect boven de kolen en vang de rest van de marinade op in een bakje.
- Doe de deksel op de ketel en gaar het buikspek nu tot het een kerntemperatuur van 80°C heeft bereikt, dit duurt ongeveer 4 uur. Smeer het buikspek ieder uur in met de marinade die je over hebt.
- Rooster zodra het vlees de juiste temperatuur heeft bereikt, het buikspek nog even af boven de hete kolen tot het vlees donker van kleur is en hier en daar krokante stukjes heeft gekregen.
Laat het vlees 15 minuten rusten voordat je het aansnijdt en serveer het vlees vervolgens direct
Bron recept: Ohmyfoodness
Wijntip:
Tinto Vale da Calada
Heerlijk zachte wijn met smaken van rood fruit en een milde kruidigheid. In combinatie met de zachte tanines is deze wijn een ideale match met dit varkensvlees.
